De danske kvinder elsker at klæde sig lækkert – men også at bo lækkert. Med den nye digitale afstandsmåler fra Bosch, PLR 15, kan du med et enkelt tryk få styr på, hvor billederne skal hænge, og hvor stor en sofa, der er plads til, inden møbelshoppingen sætter i gang.
Gør det selv-bølgen og den personlige indretningsstil har for alvor ramt danskerne, og med den nye digitale afstandsmåler fra Bosch er du allerede et skridt tættere på det vellykkede projekt. Nu er det nemlig slut med at lade sig frustrere over tarvelige tommestokke og bløde målebånd, der kan udfordre ethvert indretningsprojekt. PLR 15 måler op til 15 meter, så du hurtig får styr på boligens længder og højder.
Ny undersøgelse: Gør det selv-projekter tester parforholdet
I forbindelse med lanceringen af PLR 15 har Bosch taget temperaturen på danskernes gør det selv-vaner i en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark. Undersøgelsen viser, at selvom vi elsker at kaste os over diverse projekter i hjemmet, hvor der skal måles, bores og samles, så har hele 39 pct. af danskerne oplevet, at der er opstået en mindre konflikt mellem dem og deres nuværende eller tidligere partner på grund af et gør det selv-projekt. Ligesom en tur i et overrendt møbelhus kan teste selv det bedste parforhold, kræver gør det selv-projekter også, at man nogen gange tager en dyb indånding, når man i fællesskab skal foretage de korrekte opmålinger og ende med et vellykket projekt.
”Danskerne har for alvor taget gør det selv-trenden til sig, da det giver unikke muligheder for at sætte sit eget præg på hjemmet. Men mange af os har nok også oplevet at snerre lidt af vores partner, hvis et projekt ikke lige lykkes som tiltænkt,” siger Anja Olsen, Nordic Product Manager hos Bosch DIY Power Tools.
Finder oftest en løsning
Uanset om det er mandens realisering af et carportprojekt, der ikke går helt efter planen – eller om det er opmålingen til det nye løvefodsbadekar, der udfordrer vores gør det selv-evner, så finder vi dog oftest en løsning. Undersøgelsen viser således, at kun hver sjette af os (16 pct.) har oplevet at måtte skille sig af med et nyerhvervet møbel eller ændre i indretningsplanerne, fordi opmålingen ikke har været korrekt.
”Selvom der kan opstå konflikter undervejs i gør det selv-processen, og selvom projekterne ikke altid ender som forventet, så ender vi alligevel oftest med at trække lidt på skuldrene og smile af det,” siger Anja Olsen.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Analyse Danmark. Der er i alt gennemført 1001 CAWI-interview med danskere på 18 år eller derover, i perioden 24. oktober – 30. oktober 2014.
Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. Ifølge foreløbige regnskabstal for 2013 havde koncernen ca. 281.000 ansatte og en omsætning på 46,4 milliarder euro. (Bemærk: På grund af ændringer i lovgivning omkring konsolidering, er 2013-resultatet kun delvist sammenligneligt med tal for 2012). Bosch-koncernen er opdelt inden for fire forretningsområder: Autoteknik, Industriteknik, Forbrugsgoder og Energi- og bygningsteknik. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og mere end 360 datter- og regionalselskaber i ca. 50 lande. Inkl. salgs- og servicepartnere er Bosch repræsenteret i ca. 150 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. I 2013 anmeldte Bosch omkring 5.000 patenter på verdensplan. Bosch-koncernens produkter og serviceydelser er designet til at fascinere og til at forbedre livskvaliteten ved at levere løsninger og produkter, der er innovative, nyttige og attraktive. På den måde tilbyder Bosch teknologi over hele verden, der er ”Invented for life”.
Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861-1942) som ”Værksted for finmekanik og elektroteknik”. Robert Bosch GmbH’s virksomhedsstruktur sikrer Bosch-koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.